Digita mahdollistaa
EN

Miten IoT auttaa sisäilman laadun seurannassa

Digitan koko maan kattavassa LoRaWAN-verkossa hyödynnetään LoRa (Long Range)-teknologiaa, joka on ensimmäinen varta vasten esineiden internetiä varten kehitetty teknologia maailmassa ja levinnyt jo globaaliksi tietoliikennestandardiksi. LoRaWAN:iin pohjautuvat IoT-ratkaisut ovat edullisia, pitkäikäisiä ja käytännössä huoltovapaita: anturit ovat kevyitä ja yksinkertaisia asentaa paikalleen ja niiden paristo kestää jopa 10 vuotta.

Meille IoT-anturiteknologia ei ole vain kaunis tulevaisuudenvisio vaan arkipäivän todellisuutta: kaikki toimittamamme anturit ja muut tarvikkeet löytyvät varastostamme jo tänään.

 

LoRaWAN tarjoaa monia mahdollisuuksia sisätilojen olosuhdeseurantaan

Sisäilman laadun seuraaminen niin julkisissa tiloissa kuin kodeissa on ajankohtainen asia. Varsinkin monien koulujen ja päiväkotien sisäilma ja sen vaikutus terveyteen on poikinut paljon keskustelua ja korjaustoimenpiteitä. Allergia- ja astmaoireista johtuvat sairauspoissaolot ovat ylipäätään suuri rasite kansantaloudelle – niiden vähenemisen on laskettu johtavan potentiaalisesti jopa miljardien eurojen säästöihin. Sisäympäristön osuuden kaikesta allergia- ja astmasairauksiin altistumisesta on arvioitu olevan noin 75 %, eli sen merkitys on täysin ratkaiseva.

Myös asumisviihtyvyyden ja -ekonomian kannalta sisäilman hyvä laatu on tärkeää. Digitan tavoitteena onkin luoda rakennuttajille ja vuokra-asuntoyhtiöilleedellytyksiä kehittää uusia palveluita entistä paremman asumismukavuuden ja energiatehokkuuden saavuttamiseksi.

Modernin LoRaWAN-verkon avulla niin asuin- kuin työskentelytiloista on mahdollista kerätä korkeatasoista ja monipuolista olosuhdedataa, jonka pohjalta voidaan ryhtyä toimenpiteisiin hyvän sisäilman laadun varmistamiseksi.

 

Sovelluskohteita ovat esimerkiksi:IoT AUTTAA SISÄILMAN LAADUN SEURANNASSA

  • Lämpötilan ja kosteuden mittaaminen
  • Sisäilman hiilidioksidipitoisuus
  • Kaasumaiset epäpuhtaudet (VOC)
  • Ilmanpaine-ero rakennuksen sisä- ja ulkopuolella
  • Ulkoilman olosuhteiden vaikutus sisäilmaan

Lue oheisesta esitteestä tarkemmin, miten IoT voi auttaa sisätilojen olosuhteiden seurannassa.

 

 

 

 

IoT auttaa myös vesihuollossa

LoRaWAN:in avulla on helppo mitata vedenkulutusta asuntokohtaisista mittareista tai kiinteistöjen päävesimittareista ja siirtää kulutustiedot suoraan laskulle. Etäluenta on kustannustehokasta, sillä se ei edellytä mittarin lukemista ja lukeman ilmoittamista, vaan lukema siirtyy Digitan LoRaWAN-verkon kautta suoraan vesiyhtiön järjestelmiin. Asiakkaiden tietoisuus vedenkulutuksesta lisääntyy ja muutos ekologisempaan suuntaan on helpommin toteutettavissa. Tulevaisuudessa asiakkaille voidaan tarjota myös päivätasoinen kulutuksen seuranta, ajantasalaskutus ja vuoto- tai jäätymisvahtipalvelu, joihin nykyiset järjestelmät eivät taivu.

Lue lisää miten IoT tuo älyä vesihuoltoon

Älyä vesihuoltoon IoT:n avulla – Vesimittarin lukema laskuksi

Digitan LoRaWAN-teknologiaan perustuva IoT-verkko mahdollistaa kustannustehokkaasti ja helposti tiedon keräämisen maantieteellisesti laajalle alueelle hajautuneesta vesi-infrasta.

Lue koko tarina

Asiakastarina: Digitan IoT-kiinteistöratkaisut

IoT:lla tasaista asumismukavuutta VVO-konsernin kohteissa Espoossa.

Lue koko tarina

Esineiden internet tuo uusia ulottuvuuksia kiinteistöalalle

Esineiden internet eli IoT tuo lähes loputtomia mahdollisuuksia kiinteistötoimialan kaltaisille aloille, joita ei perinteisesti mielletä digitaalisiksi.

Lue koko tarina