Digita mahdollistaa
EN

Internet of Things

IoT-ratkaisut ja palvelut – vain mielikuvitus on rajana

IoT:n avulla voit sujuvoittaa prosesseja toimialasta riippumatta

Kiinteistöissä tai julkisella sektorilla kunnossapitohenkilöstö voi käydä tyhjentämässä esimerkiksi roska-astioita anturin ilmoittaman todellisen täyttöasteen mukaan. Sairaaloissa anturi ennakoi vaikkapa happipullojen tyhjenemistä. Kansallispuistoissa työntekijät voivat säästyä pitkiltä ajomatkoilta, kun liitereihin asennettua nappia painamalla samoilijat voivat ilmoittaa polttopuiden hupenemisesta.

Kiinteistöalalla voidaan optimoida energiakustannuksia mittaamalla antureilla lämpötiloja huoneistokohtaisesti ja säätää sitä automaattisesti sopivaksi. Kiinteistönomistaja hyötyy optimoiduista energiakustannuksista, jolla järjestelmä maksaa itsensä nopeasti takaisin. Lisäksi asukkaat pääsevät nauttimaan paremmasta asumismukavuudesta.

 

Digita on IoT:N mahdollistaja

IoT-maailmaan siirtymisessä oleellista on tiedonsiirron kustannustehokkuus, myös pitkällä tähtäimellä. Digita on vakaa kotimainen toimija, jolla on IoT:ta varten valmis infrastruktuuri tarjolla palvelualustaksi kumppaneiden ratkaisuille. Edelläkävijät hyödyntävät jo Digitan verkkoa omissa IoT-ratkaisuissaan.

Digitan koko maan kattavassa LPWA (Low Power Wide Area) -verkossa hyödynnetään LoRa (Long Range)-teknologiaa, joka on ensimmäinen varta vasten esineiden internetiä varten kehitetty teknologia maailmassa. Siinä minimaalisesti virtaa kuluttavien mittausantureiden tuottamaa dataa voidaan siirtää langattomasti pitkänkin kantaman päähän.

LPWA-ratkaisut ovat edullisia ja pitkäikäisiä: Antureiden asentamiseen ei vaadita esimerkiksi kaapelointeja vaan ne ovat kevyitä ja yksinkertaisia asentaa paikalleen. Antureiden akku kestää jopa 10 vuotta, joten ratkaisut ovat käytännössä huoltovapaita.

Miten sinun yrityksesi voisi loikata IoT-maailmaan? Ota yhteys Digitaan niin löydetään teille sopiva ratkaisu.

Ota yhteyttä!

IoT_Services@digita.fi

Ari Kuukka
johtaja, IoT-palvelut
p. 040 149 7942
ari.kuukka(a)digita.fi
Mika Flinck
Myyntijohtaja, IoT-palvelut
p. 044 231 8030
mika.flinck(a)digita.fi
Mona Miettinen
Myyntipäällikkö, IoT-palvelut
p. 0400 721 700
mona.miettinen(a)digita.fi

Esineiden internet tuo uusia ulottuvuuksia kiinteistöalalle

Esineiden internet eli IoT tuo lähes loputtomia mahdollisuuksia kiinteistötoimialan kaltaisille aloille, joita ei perinteisesti mielletä digitaalisiksi.

Lue koko tarina

IoT-teknologia avuksi porotalouteen

Rovaniemen Palojärvellä on otettu poronhoidossa askel modernimpaan suuntaan kun Digita ja Palojärven paliskunta ryhtyivät pilotoimaan porojen seurantaa IoT-verkon avulla.

Lue koko tarina

Matolog tuo veneetkin IoT-aikaan

Veneen olosuhteita seurataan Matologilla, Digitan Lora-verkkoa käyttävällä IoT-sovelluksella.

Lue koko tarina